“It’s a ton less difficult to judge what the essence is and what should really be mirrored in the design and style for persons other than myself. It normally takes a lot longer for me to function out what would be the finest option,” notes Jennifer Foster (remaining), with her lover Hans.

To many designers, their home is a sacred position, a single where by they can discover respite and inspiration, a probability to experiment, and a great deal of Do it yourself assignments. For Jennifer Foster, an interior architect and spatial planner at Amsterdam-centered Studio JAAF, and her biochemist companion Hans Kistemaker, this was exactly the circumstance: “We like to be surrounded by things that make us sense at ease and influenced at the very same time,” explains Jennifer. “For us, colours perform in location a good, uplifting, and happy temper. It stimulates creativeness for us.”

But that vibe was absolutely not current in the previous rental condominium that the two procured in the winter season of 2017 in Amsterdam. In the two-tale creating, the ground ground had been applied predominantly for storage, even though the 2nd floor was where by all of the rooms of the condominium were situated: two bedrooms, a living space, a small kitchen, and a shower/rest room blend, which Jennifer described as “an very soiled university student toilet” that was, frankly, “disgusting.”

By moving the living home and kitchen area to the higher floor—a fairly unconventional arrangement—the kitchen gains direct accessibility to the rooftop terrace. The purple sofa in the next-floor residing room is the Ploum couch from Ligne Roset.

The relocated living area is loaded with purely natural mild.

Inspite of this, the two could see the prospective in the house (initially created in the 1940s), in big portion since they recognized the risk of extending the dwelling to the rear, making additional sq. footage without having sacrificing a decently sized back garden. They were being particularly fired up by the prospect of including a roof terrace on the next floor (they profess that they “love being outside—when it’s heat more than enough!”), so the selections for adapting the setting up to their requirements appeared possible and even perfect for the couple’s two tortoises, Aphrodite and Hermes. What’s a lot more, Hans had labored for a building business as a facet career when completing his chemistry experiments, so his awareness and experience arrived in helpful.

First on their to-do listing was to rethink the house’s layout to consider edge of the sq. footage on the ground floor that had been utilised as storage. They resolved to track down two bedrooms and a rest room on this decreased stage, adding an extension at the rear of the developing to develop adequate area. On the upper flooring, they place a generously sized kitchen and living home, alongside with an location applied as an business (and that gnarly previous lavatory was, luckily, remodeled into a closet and separate bathroom).

The funky striped chairs by Annette Philip resemble T-shirts when tucked below the eating home table—it virtually appears to be as if persons are seated when no 1 is there.

The if not white kitchen is supplied a flourish of pattern thanks to a black-and-white terrazzo-esque tile backsplash.

Other smaller facts, this kind of as a translucent hand that acts as a hanger or hook (by Roos Soetekouw), increase character.

It took five months to make all of the rooms habitable, Jennifer explains, even though the few moved in immediately after just 3, with the extension nevertheless to be completed. While many factors of the project—such as the foundation and construction of the extension, a lot of the plumbing and electrical, some tiling, and the plastering of the walls—were done by experts, the rest was completed by Hans and Jennifer, at times with loved ones and good friends.

For these ending touches like fixture collection and set up, substance palettes, and household furniture choices, Jennifer felt that they didn’t “want a house that could be anyone’s we wished it to mirror us.” In went decor and wall paint in bold colours and designs. “The playful furnishings is not only purposeful [the pieces] turn out to be form of like creatures, factors with their personal story. I really like the quirkiness of the colorful things and art—it brings the residence to daily life,” says Jennifer. The purple Ploum couch from Ligne Roset, for illustration, is a favourite of Hans because of the two its eye-catching kind and its extraordinary ease and comfort. It provides a touch of positivity, and some fun—just like the pair on their own.

“The piece of art on the shelf at the rear of our sofa is extremely special to both equally of us. We chose this artwork by Dan Lam as a existing for our registered partnership. We contact it ‘the blob’ some people today connect with it ‘the a few hanging tits.’ We enjoy the numerous interpretations people today have of the artwork,” states Jennifer.

The scenic bedding, which shines in the sunny bed room, is by Snurk and the mattress body is by Loof. The cute, poppy mild fixtures are by Tonone.